05/11/21 - 22:02h

Gaudenci: Odluka australijskih vlasti je iznad nas, mi tu ne možemo ništa

 

Prvi čovek Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci nada se da će biti dozvoljeno da na Australijan openu igraju i nevakcinisani teniseri.


Andrea Gaudenci

Vlasti Australije pre nekog vremena objavile su da u ovu zemlju neće moći da uđu igrači koji nisu vakcinisani, ali su se nakon toga u javnosti pojavila informacije koje idu u prilog tome da će oni ipak moći da otputuju i takmiče se na prvom grend slemu sezone, uz obavezan karantin i redovno testiranje.

Novak Đookvić nije otkrio da li je vakcinisan, pa se ne zna hoće li moći da brani titulu.

– Danima već znamo da ne možete da idete u Australiju ako niste vakcinisani. To još može da se promeni, to je njihov turnir. Ako odluče da ga organizuju po tom pravilu, ne možemo tu ništa. Problem je u igračima koji neće biti vakcinisani. – rekao je Gaudenci za L’ekip i nastavio:

– Ne mogu da govorim u Novakovo ime, ali nadam se da će Vlada dozvoliti nevakcinisanim igračima da igraju posle dve nedelje u izolaciji. Ipak, to je odluka Vlade, iznad nas je. Za Novaka, to je lična odluka. Sa druge strane, morate da mislite na većinu vakcinisanih koji žele da igraju. Dobra vest je da je procenat vakcinisanih u porastu. Već smo na oko 70 posto. Nadamo se da će za dva meseca biti 95 ili 98 odsto.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.