27/04/21 - 17:56h

Gaudenci: Mislim da ni sa novim udruženjem igrači nisu u boljoj poziciji

 

Direktor ATP-a Andrea Gaudenci rekao je da ne smatra su osnivanjem novog udružeja tenisera od strane Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila igrači u boljoj poziciji nego ranije.


Andrea Gaudenci

– Pomno pratim ovu temu otkako se pojavila. Znam kako se osećaju igrači, imam mnogo empatije prema njima. Ali iskreno, mislim da nisu u boljoj poziciji ni sa novim udruženjem. Čvrsto verujem, da ako želimo da naš sport raste, potrebna je saradnja svih igrača i turnira. Takođe razumem želju tenisera da mora da postoji veća transparentnost u pogledu finansiranja turnira. – rekao je on u intervjuu za “Tajms”.

On je rekao i da ATP aktivno radi na napretku i prevazilaženju krize izazvane koronavirusom.

– Ne zaustavljamo se, uvek se radi na napretku i upravljanju krizama i problemima. Nalazimo se u periodu u kojem dosta menjamo; promenili smo u poslednjih 15 meseci više pravila nego u poslednjih 30 godina, kako u pogledu kalendara, tako i u pogledu novčanih nagrada, ranga…apsolutno svega. Ne možemo da pronađemo rešenje kao NBA, da igramo na jednom mestu. Sve zahteva ogroman napor.

Postoji ideja da se neki turniru podignu na nivo Mastersa.

– Voleo bih da Kvins i Hale budu Mastersi. To sam predložio zainteresovanim stranam i rukovodstvu ATP-a. Sviđa mi se ideja o jakom Mastersu koji će prethoditi Vimbldonu. Imamo grend slem na travi, ali nemamo Masters, tako da je to tema o kojoj će da se razgovara. To bi mogla da bude dobra prilika da se veliki događaj vrati u Veliku Britaniju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Andrea Gaudenci, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.