12/11/15 - 10:36h

Garbinje Muguruza prva Španjolka na kraju godine u Top 3 još od 1996! (foto)

 


Nakon sjajne 2015. godine i fantastičnih rezultata Španjolka, Garbinje Muguruza, završila je tekuću sezonu na visokoj trećoj poziciji! Ona je ovim plasmanom postala prva Španjolka kojoj je uspelo da završi sezonu u Top 3, još od 1996. godine, kada je Aranča Sančez završila sezonu među najboljima.

Muguruza

Teniserka iz Španije je imala sjajne rezultate u prvoj polovini godine kada je stigla do polufinala Dubaija i četvrtfinala Rolan Garosa, međutim i pored tih dobrih rezultata ono najbolje je tek usledilo. Fantastična Španjolka je odigrala sjajan Vimbldon, iznenadila je sve na travi i uspela je da dođe do velikog finala. U susretu za titulu poražena je od Serene Vilijams, ali je svakako pokazala da se na nju mora ozbiljno računati u nastavku sezone. Garbinje je pri kraju godine uspela da igra i u finalu Vuhana, ali i da osvoji, za sada, svoju najvrediju titulu i to u Pekingu.

Muguruza je godinu završila tako što je učestvovala na završnom turniru sezone, a tamo je iz grupe u kojoj su još bile Kvitova, Kerber i Šafaržova, izašla kao prva, ali je u fantastičnom polufinalu poražena od kasnije šampionke Agnješke Radvanjske.

“Sigurno da je ovo bio neverovatan napredak, ali mislim da uvek treba imati na umu da se mogu odigrati dobri turniri i da se može napraviti nešto veliko, inače se ništa neće ostvariti,” istakla je trenutno treća igračica planete.

Inače, poslednja Španjolka koja je bila u Top 3 jeste Končita Martinez i to u maju 2000. godine, a poslednja koja je godinu završila među najboljih tri bila je Aranča Sančez i to daleke 1996. godine! Ovi podaci nam najbolje mogu otkriti koliki je uspeh za sebe i svoju domovinu zabeležila Garbinje Muguruza.

Nakon fantastične sezone Španjolka će se na kratko odmoriti i uživati u uspesima, a potom kreće u nove pohode u narednoj sezoni. Inače, do sada joj je najbolji završetak godine bila 21. pozicija, gde se nalazila prošle godine u ovo vreme. Bravo Garbinje!

Garbinje Muguruza 2015

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Garbinje Muguruza, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.