16/01/24 - 15:09h

FUN FACT: Ovo se na grend slemu nikada nije dogodilo!

 

Jako zanimljiv podatak govori nam da su favoriti došli spremni u Melburn!


Zaključeno je prvo kolo Australijan opena u muškom singlu, prvo kolo kakvo na grend slemovima nismo videli!

Navikli smo da se na startu najvećih turnira u svetu tenisa uvek desi neko iznenađenje, najčešće i senzacija, ali je to, na radost ili žalost, kako kome, na aktuelnom Australijan openu izostalo.

Naime, od Vimbldona 2001. godine, kada je uspostavljen sistem žreba sa 32 nosioca, nikada se nije desilo da više njih prođe u drugo kolo. Konkretnije, od 32 nosioca, 30 njih je pobedilo u prvoj rundi!

Jedini koji nisu uspeli su Aleksander Bublik, kojeg je pobedio Indijac Nagal, i Nikolas Đari, od kojeg je bolji bio mladi Italijan Koboli. Svih 30 preostalih nosioca avanzovalo je u drugo kolo!

Za 23 godine, koliko traje sistem sa 32 nominalna favorita, nikada se, ni na jednom grend slemu, nije dogodilo da čak 30 prođe dalje. Po ovom podatku, koji će teško u bliskoj budućnosti biti nadmašen, Australijan open 2024. je već istorijski!

Naravno, ne bismo imali ništa protiv da se ovo postane trend do samog kraja turnira.

Ne računajući eliminisane Bublika i Đarija, nosioci koji su se najviše mučili, odnosno odigrali pet setova su Manarino (20), Fric (12), Serundolo (22), Korda (29), Rubljev (5), Grikspor (28), Ože-Alijasim (27), Jan-Lenard Štruf (24).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.