29/02/16 - 14:38h

Fric: Federer je uzor svima

 

Osamnaestogodišnji Tejlor Fric koji je ove nedelje ušao u TOP 100 kao najmlađi igrač, izjavio je da je Rodžer Federer večiti uzor i izazov mladim igračima.

Rodzer Federer

Rodzer Federer

Tejlor Fric je započeo ovu godinu sa ciljem da uđe u prvih 100 tenisera na svetu, što je i uspeo za prva dva meseca. Na najnovijoj ATP listi, našao se na 81. mestu i postao najmlađi igrač među stotinu najboljih.

To je neverovatno! Oduvek sam želeo da budem teniser. Biti među 100 najboljih daje dodatni motiv. Sada sam tu i želim da ostanem. Ovo jeste bio moj cilj na početku sezone, ali sada moram da nastavim sa radom kako bih dodatno napredovao. Veliki napredak u mojoj karijeri, ali ja i dalje želim da napredujem i ostvarujem dobre rezultate“, rekao je Firc.

Amerikanac je prošle sezone osvojio dva čelendž turnira – u Sakramentu i Ferfildu, a na početku ove igrao je tri finala i pobedio u Valeu (Australija), što mu je otvorilo put za uspehe na ATP turu. Došao je do finala Memfisa gde je poražen od Keija Nišikorija, a u četvrtfinalu prvenstva Meksika ga je zaustavio Sem Kveri.
Na ovim turnirima zabeležio je dve pobede protiv igrača iz prvih 30 – u Memfisu je bio bolji od Stiva Džonsona (29. u tom trenutku), a u Meksiku je savladao Žermija Šardija.

Dobri rezultati ove sezone, postavljaju i nova očekivanja od mladog tenisera, ali on se ne obazire na to.

Zaista ne osećam nikakav pritisak. Znam da igram najbolje što mogu u ovom trenutku i ne osvrćem se na priče sa strane.

Na pitanje o svojim teniskim uzorima, odgovorio je bez razmišljanja.
Pit Sampras! Njemu sam se oduvek divio. Od igrača koji i danas igraju, tu je pre svih Rodžer Federer. On je kompletan igrač i sjajna osoba, i mislim da svi mladi igrači vide uzora u njemu.

Tejlor Fric samo je jedan od novih igrača američkog tenisa koji bi mogli da naslede Rodika i društvo. Upitan o tome, Firc je rekao:

Ne mogu da govorim o tome. Takođe, ne mogu da komentarišem rad drugih, ali znam da sam jako srećan što sam uspeo da ostvarim dobre rezultate u poslednje vreme i nadam se da ću nastaviti i dalje to da radim. Kako ja, tako i oni.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   ATP trka, Rang Lista, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.