29/05/24 - 11:21h

Francuzi vređali i pljuvali Gofana: Ovo postaje kao fudbal! (Video)

 

“Fudbalska” atmosfera na Rolan Garosu.


Foto: Mike Owen/Getty Images AsiaPac

David Gofan je prošao kroz pakao do pobede protiv domaćeg igrača Mpešija Perikara u prvom kolu Rolan Garosa. Mučio se Belgijanac na terenu, ali je slavio nakon tri i po sata igre 4:6, 6:4, 6:3, 6:7 (4), 6:3.

Naspram sebe je imao i, za teniske standarde izuzetno nekulturnu i neprijateljski nastrojenu publiku.

Vređali su me tri i po sata i na kraju je neko pljunuo žvakaću gumu na mene – rekao je nekada top 10 igrač, kojeg su povrede sprečile da duže ostane pri vrhu.

Nakon poslednjeg poena, nije izostala reakcija – stavio je prst na uvo i gestikulirao kao publici.

Kada vas vređaju tri i po sata, morate i vi malo da nervirate publiku. Jasna stvar, ovo je otišlo predaleko. Potpuni znak nepoštovanja. Postaje besmisleno. Neki ljudi su tamo više da bi pravili gužvu. Atmosfera je bila takva, neko je čak ispljunuo žvaku na mene. Ovo polako postaje fudbal, uskoro ćemo imati dimne bombe, huligane i biće tuče na tribinama. Postaje sve besmisleno.

Mnoge kolege se žale. To je eho koji odzvanja i kog su svesni kako u svlačionici tako i u teniskoj organizaciji. Mislim da se to jedino dešava u Francuskoj. Na Vimbldonu toga nema. U Australiji takođe, a na US Openu su tiši nego ovde – rekao je Belgijanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   David Gofan, Grend Slem, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.