27/09/15 - 13:13h

Forbs: Novaku 48.2, Federer 67 miliona od turnira i sponzora!

 

Forbs je objavio listu najuspešnijih tenisera i teniserki u periodu od 1. juna 2014. do 1. juna 2015. godine, a Rodžer Federer je u tom periodu ukupno zaradio, kada se saberu nagrade od turnira i sponzorski ugovori, 67 miliona dolara! Novak Đoković od tih zarada ima 48.2 miliona i nalazi se na drugom mestu liste.

Rodzer Federer i Novak Djokovic

Rodzer Federer i Novak Djokovic

Ovakve cifre u korist tenisera iz Švajcarske su sigurno jedan od razloga zbog kojih još uvek ne namerava da završi karijeru. Rodžer Federer je evidentno magnet za sponzore i bogate ugovore, a on će uskoro stići do zarade od 100 miliona dolara samo od turnirskih nagrada.

Najbolji teniser Srbije i sveta, Novak Đoković, koji je u istom periodu zaradio ukupno 48.2 miliona dolara, dok je Rafael Nadal treći sa 32.5 miliona.

Britanac, Endi Marej sa 22.3 miliona dolara, nalazi se daleko iza vodeće trojice, a on je od turnira zaradio 6.3 miliona, ali od sponzora dobija čak 16! Ovo je zaista fascinantno, ali i očekivano, pošto je on jedini pravi predstavnik Velike Britanije, koja normalno i ulaže u njega.

U ženskom tenisu zna se, Marija Šarapova je zaradila najviše sa 29.7, a neverovatnih 23 miliona od sponzora, dok je Serena Vilijams odmah iza nje, na drugom mestu, sa 24.6 miliona!

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Endi Marej, Marija Šarapova, Novak Đoković, Rodžer Federer, Serena Vilijams, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.