27/09/15 - 13:13h

Forbs: Novaku 48.2, Federer 67 miliona od turnira i sponzora!

 

Forbs je objavio listu najuspešnijih tenisera i teniserki u periodu od 1. juna 2014. do 1. juna 2015. godine, a Rodžer Federer je u tom periodu ukupno zaradio, kada se saberu nagrade od turnira i sponzorski ugovori, 67 miliona dolara! Novak Đoković od tih zarada ima 48.2 miliona i nalazi se na drugom mestu liste.

Rodzer Federer i Novak Djokovic

Rodzer Federer i Novak Djokovic

Ovakve cifre u korist tenisera iz Švajcarske su sigurno jedan od razloga zbog kojih još uvek ne namerava da završi karijeru. Rodžer Federer je evidentno magnet za sponzore i bogate ugovore, a on će uskoro stići do zarade od 100 miliona dolara samo od turnirskih nagrada.

Najbolji teniser Srbije i sveta, Novak Đoković, koji je u istom periodu zaradio ukupno 48.2 miliona dolara, dok je Rafael Nadal treći sa 32.5 miliona.

Britanac, Endi Marej sa 22.3 miliona dolara, nalazi se daleko iza vodeće trojice, a on je od turnira zaradio 6.3 miliona, ali od sponzora dobija čak 16! Ovo je zaista fascinantno, ali i očekivano, pošto je on jedini pravi predstavnik Velike Britanije, koja normalno i ulaže u njega.

U ženskom tenisu zna se, Marija Šarapova je zaradila najviše sa 29.7, a neverovatnih 23 miliona od sponzora, dok je Serena Vilijams odmah iza nje, na drugom mestu, sa 24.6 miliona!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Endi Marej, Marija Šarapova, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Serena Vilijams, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.