09/02/14 - 00:04h

FK: Dolonc ispustila pobedu, Kanada vodi 1:0

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc poražena je u prvom meču prvog kola svetske grupe B Fed kupa koji se igra u Kanadi, od Aleksandre Voznijak. Srpkinja je poražena rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:4. Inače, Vesna je u prvom setu imala veliku prednost od 5:1, ali joj to nije bilo dovoljno kako bi osvojila prvi deo igre. U nastavku današnjeg programa sastaju se Eženi Bušar i Jovana Jakšić.

V. Dolonc564
A. Voznijak726
Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Srpkinja je sjajno počela meč, u prvih šest gemova napravila je čak tri brejka i dozvolila jedan protivnici, a to joj je omogućilo prednost od velikih 5:1! Međutim, u nastavku kada je samo trebalo potvrditi prednost i osvojiti prvi set odjednom kao da se kod Vesne uvukla neka panika i Aleksandra Voznijak je vezala šest gemova za redom i tako osvojila prvi set rezultatom 7:5. Ovakav prvi deo igre verovatno je odlučio pobednika ovog uvodnog meča.

U drugom setu Vesna Dolonc je opet sjajno startovala. Napravila je dva brejka i došla do velikih 3:0. U četvrtom gemu Voznijak je vratila jedan brejk, ali je Srpkinja u sedmom gemu, novim brejkom, stigla do velikih 5:2 i time rešila ovaj deo igre u svoju korist. Rezultat drugog seta bio je 6:2.

Treći set počeo je sigurnim servisima sa obe strane. Teniserke su “čuvale” svoje servise sve do šestog gema, kada je Aleksandra Voznijak napravila brejk i materijalizacijom stečenog stigla do velikih 5:2. Međutim, u poslednjem trenutku, kada je mogla da uzvrati brejk, u devetom gemu, Vesna je to uradila, smanjila na 5:4, ali je u narednom gemu Kanađanka stigla do prve meč-lopte, iskoristila je i osvojila treći set rezultatom 6:4.

U nastavku dana sastaju se Jovana Jakšić i Eženi Bušar, dok sutra igraju Vesna Dolonc i Eženu Bušar, te Jovana Jakšić i Aleksandra Voznijak.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Fed kup, Srbija - Kanada, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.