23/12/12 - 20:21h

Filip Krajinović dobio novog trenera- Ivana Ljubičića!

 

Mladi talentovani srpski teniser, Filip Krajinović, dobio je veliko pojačanje u svom timu. Naime, sada već penzionisani hrvatski teniser, Ivan Ljubičić, odlučio je da pomogne srpskom teniseru u nameri da napokon dođe u svetski teniski vrh.

Filip Krajinović

Filip Krajinović

Ivan Ljubičić, inače rodjeni Banjalučanin, ove godine u aprilu, završio je svoju tenisku karijeru na turniru u Monte Karlu. Očigledno mu ovaj sport veoma nedostaje, pa je posle samo osam meseci odlučio da se vrati u svet tenisa, ali ovog puta kao trener.

Popularni Ljuba je prihvatio izazov da se brine o formi talentovanog Srbina, Filipa Krajinovića, i tako sebe vrati ponovo u svet tenisa. Krajinović je trenutno 419. teniser sveta, a to definitivno nije realan plasman ovog tenisera.

Najveći uspeh Krajinovića je plasman u polufinale ATP turnira u Beogradu, da bi potom zahaljujući poenima osvojenih sa tog turnira došao na 170. mesto na ATP rang listi što je ujedno bio i njegov najbolji plasman na istoj.

Potom je usledio period sa povredom ramena koja je Filipa primorala da ode i na operaciju. Logičan ishod toga je nastup na samo četiri turnira u 2011. godinu što je značilo i astronomski pad na rang listi najboljih tenisera.

Na teren se vratio tek u februaru ove godine kao 1393. teniser sveta, ali se brzo dokopao spomeutnog 419. mesta na ATP rang listi. Uz Ljubičića se nadamo da će uskoro njegov plasman na spomenutoj listi biti ispisan sa dve cifre, a ne kao do sada sa tri ili četiri.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Filip Krajinović, Ivan Ljubičić, Srpski teniski talenti, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.