20/07/16 - 17:55h

Ferero: Lako je Novaku sa 100 miliona…

 

Nekada najbolji teniser sveta, Španac Huan karlos Ferero, poslednjih meseci uživa u zasluženoj penziji. U intervjuu za lokalni list “Las Provncias”, on je između ostalog govorio o svojim planovima za budućnost, osvrnuvši se pritom na činjenicu da danas teniseri mnogo više zarađuju neo u vreme kada je on bio na vrhuncu karijere.

ferero_huan karlos
Ferero, koji poput mnogih tenisera ima svoju akademiju, ovako gleda na “penzionerske” dane po završetku igračke karijere:

Ako nemaš šta da radiš posle igračke karijere, postaje jako teško, jer se osećaš prazno. Srećom, ja sam započeo ovaj projekat sa akademijom još u svojoj 15. godini, i posao napreduje veoma dobro. Sada nemamo samo jednu akademinu – otvorili smo još jednu u Kini, i isto planiramo da učinimo u Sao Paolu.

Španac smatra da je na vreme razmišljao o budućnosti, jer je tako morao…

Znate, u moje vreme (kao da je ono bilo pre 30 godina, prim.aut.), nije se zarađivalo kao danas. Ako ste Đoković, i zarađujete 100 miliona, vi možete priuštiti sebi da ne radite ništa do kraja života, ali u moje vreme su nagrade bilo mnogo manje. Zato sam ja bio pametan na vreme, i sada živim od ovoga.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Huan Karlos Ferero, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.