01/04/16 - 15:18h

Federer se sprema za Rolan Garos na turniru u Portugalu

 


Rodžer Federer dobio je ponudu da zaigra na dva turnira koja se igraju u isto vreme – jedan je u Instanbulu, a drugi u Estorilu. Švajcarac je odbio ponudu iz Turske, pa organizatori turnira u Portugalu veruju da bi mogao prihvatiti njihov poziv.

Federer

Federer

Direktor turnira u Estroilu Žoao Zilhao na konferenciji za štampu otkrio je da bi jedan vrhunski igrač mogao igrati na ovogodišnjem izdanju turnira. Novinare je zanimalo ko je u pitanju, a on je odgovorio da postoji mogućnost da to bude Rodžer Federer.

U Majmiju sam razgovarao sa Federerovim menadžerom. Nismo ništa konačno dogovorili, ali čuvamo pozivnicu za Federera do poslednjeg dana“, izjavio je Zilhao.

U isto vreme (27.aprila-3.maja) igra se i turnir u Instanbulu, pa su se tamošnji organizatori nadali da će, nakon dosta ulaganja, uspeti da dovedu jedno veliko ime. Ipak, Federer ne želi da ove godine igra u srcu Bosfora.
Sa druge strane, u Estorilu je već igrao 2010. godine kada je u polufinalu poražen od Alberta Montanjesa i zna šta ga očekuje. Tu činjenicu, organizatori smatraju plusom za sebe.

On voli Portugal i ljude ovde. Takođe ovde se može pripremati za Madrid i Rolan Garos. Madrid je na sat vremena odavde i siguran sam da ćemo i jedni i drugi imati koristi od njegovog nastupa“, zaključio je direktor turnira u Estroilu.

Svoje učešće na ovom turniru iz serije 250 potvrdili su Žo – Vilfred Conga i Nik Kirjos.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Estorilu, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.