15/03/24 - 16:25h

Federer: Pratim svaki Novakov rekord!

 

Federer pomno prati teniska dešavanja.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

U intervjuu magazinu „Dži-Kju“ Rodžer Federer je pričao o aktuelnom trenutku u svom životu, svetskom tenisu i o svojim najvećim rivalima koji su još uvek aktivni igrači. Legendarni Švajcarac je istakao da prati svaki novi rekord Novaka Đokovića.

– Pratim šta rade Đoković i Nadal. Ispratim svaki put kada Novak obori neki novi rekord, ili kada se Rafa sprema za povratak. Naravno, ne organizujem svoj život tako da gledam šta oni rade, ali pratim tenis prilično redovno. Žao mi je što Nadal ne može da igra koliko želi, nadam se da će se što pre vratiti velikim takmičenjima.

– Kada sam odigrao poslednji meč u Londonu, oko mene su bili Marej, Nadal, Đoković i Borg. Rekao sam tada da je logično da se prvi povučem. Sada njih čeka sličan trenutak. Bilo bi mi žao da se Marej ranije povukao zbog kuka ili Nadal zbog svojih kolena. Bio sam srećan što sam prvi otišao i nadam se da će oni uraditi ono što žele.

Rodžer je već godinu i po dana u igračkoj penziji…

– Takmičar koji je bio u meni, potpuno je nestao. Otišao. Veoma sam ponosan na sve što sam postigao, nikada neću zaboraviti kada sam oborio Samprasov rekord. Poslednje godine su bile veoma teške, zato sada osećam olakšanje. Osećao sam da je kraj karijere blizu, patio sam u tim trenucima jer sam znao da će biti teško. I u Londonu i sve što je prethodilo. Uvek me je plašilo igranje poslednjeg turnira. Da ne znam da li ću ga završiti u prvom kolu ili u finalu. Protivnik ode a ti ostaneš sam sa mikrofonom. Pričaš i sve je gotovo. Ovako je ispalo bolje, bio sam okružen mojim najbližim rivalima.

– Svi me pitaju kako se osećam, a ja kažem da mi tenis ne fali. Osećam potpuni mir. Verovatno i zato što znam da mi moje koleno, moje telo i moj mozak ne bi dozvolili da budem tamo. Osećam da sam sve izvukao iz moje karijere. Sve sam probao. Volim da igram tenis kada sam sa svojom decom. Pre mesec dana sam prvi put rezervisao teren da bih igrao sa mojom suprugom i decom – rekao je Švajcarac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.