12/06/24 - 11:08h

Federer: Potcenio sam mladog Novaka, a onda je pokvario žurku…

 

Prvi put je Federer na ovaj način govorio o Novaku.


Source: Getty Images Europe

Godinu i po dana po završetku veličanstvene karijere, Rodžer Federer je napokon malo detaljnije progovorio o tome kako je doživeo Novaka Đokovića kroz igračke dane. I reči su vrlo ubedljive.

-Igrao sam s njim u Monaku prvi put (2006) i izašao sam sa terena misleći: “Da, OK je”. Bilo je nekog “hajpa” oko njega, ali ja nisam bio baš potpuno ubeđen u to.

-Mislim da nisam ukazao Novaku poštovanje koje je zasluživao zbog njegovih tehničkih nedostataka. Imao je veoma ekstreman grip na forhendu i bekhend mu nije bio fluidan kao danas. Ipak, onda je te stvari ispeglao i postao neverovatno čudovište od igrača.

– Mislim da je za moje i Rafine navijače on “partibrejker”. Bilo je mnogo ljubavi prema Rafi i meni, pa kada je Novak naišao mnogi navijači su rekli: “Ne treba nam treći čovek, srećni smo sa Rafom i Rodžerom.“ Moji navijači su smatrali da nekako lako sve to nosim, a onda je došao Novak sa snažnom ličnošću i neverovatnom glađu i željom za pobeđivanjem po svaku cenu. Mislim da je taj odnos Novaka sa navijačima bio okidač za njega. Taj njegov dubok fokus mnoge je zaplašio. Malo i nije shvaćen. Kada skinem omotač medija, igre, i zapitamo se ko je on, vidim izvesne vrednosti. Znam da je mnogo brižan i vezan za porodicu – rekao je Federer.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.