19/03/18 - 13:27h

Federer: Penzija može da sačeka

 


Nakon poraza u finalu Indijan Velsa Rodžer Federer izjavio je da je bio frustriran zbog propuštenih šansi, ali da uvek treba ostati pozitivan.


foto: Michael Dodge/Getty Images

Švajcarac je tokom susret bio dosta nervozan, imao je i sukob sa sudijom, ali je na konferenciji za novinare bio dosta raspoloženiji:

– Ključ je da ostanete pozitivni u teškim trenucima. Uvek imate poneki težak dan. Ja moram da budem srećan sa onim što imam, zadovoljan sam sa onim što imam već dugo vremena i moj život je ispunjen od kada sam postao broj jedan i kada sam osvojio Vimbldon. Takođe sam veoma srećan na turnirima, pa penzija može da sačeka.

Federer je rekao da je, uprskos propuštenim šansama na obe strane, meč bio dobar:

– Bio sam frustriran jer sam propustio veliku šansu da prođe. Prednost od 40-15 ne smete da izgubite ni u jednom gemu. Teško je pričati o velikom meču kao što je ovaj, a izgubili ste ga. Opekao sam se ovde ali ću preći preko toga. Mnogo je bilo šansi na obe strane, on je imao priliku da završi sve u drugom setu, posle sam ja servirao za pobedu. Imao dve tri set lopte. Razočaravajuće ali je bio dobar meč.

On je takođe izjavio da nije želeo da se raspravlja sa sudijom, kao i to da veoma ceni tenisere kao što je Del Potro, koji su tokom karijere povređivali i vraćali na teren jer se i njemu samom to desilo.

Prvi teniser sveta igraće na Masters turniru u Majamiju koji počinje 12. marta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari