15/12/14 - 17:00h

Federer: Pazi se, ti si samo teniser

 

Najbolji teniser Švajcarske i drugi teniser sveta Rodžer Federer istakao je u intervjuu za francuski L’ekip da se trudi da ne ‘poleti’ uprkos tome što je uzor mnogima. Rodžer kaže da pokušava da ostane skroman, te da sebi često govori: ‘Pazi se, ti si samo teniser’.

Rodzer Federer

Rodzer Federer

”Pokušavam da ostanem skroman i govorim sebi: ‘Pazi se, ti si samo teniser’. Ali za neke ljude ja sam i idol – to je veoma važno, moram da poštujem ljude koji su odabrali mene jer se sećam da sam ja kao dete bio inspirisan Edbergom, Bekerom i Samprasom”, rekao je Švajcarac.

Ovog tenisera mogu mnogi da vole ili ne, da im bude uzor ili ne, ali je činjenica da je jedan od najvećih i najboljih igrača “belog sporta” od kad on postoji, a ono što ga dodatno krasi i čini neponovljivim je njegova elegancija na terenu.

”Efikasnost je prioritet, ali taj stil igre koji gajim omogućuje mi da uštedim mnogo energije. Možda je to i do ljudi koje sam naveo kao uzore – oni su bili vrlo elegantni – možda sam ih zbog toga voleo i nesvesno sam bazirao svoju igru na njihovoj”, ističe Rodžer Federer.

Federer je kazao da voli bivšeg fudbalera, Zinedina Zidana, da je na njega imao uticaja i, verovatno najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan, ali je istakao i javnu tajnu, da je morao vredno da radi kako bi smirio svoj temperament i postao miran na terenu kakav je u najvećem delu svoje karijere.

Na pitanje novinara šta kod sebe voli, Švajcarac je rekao da je to svakako to što ima “normalno telo”.

”Ono što volim jeste što imam veoma normalno telo. Svako može da ima telo kao ja – nemam velike bicepse i velike listove, nisam robustan. Mečevi se zasnivaju na kondiciji, igra se i po četiri-pet sati. Zapravo volim što u tenisu nije prepreka za uspeh ako nisi robustan – Nišikori je primer za to”.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.