12/07/16 - 15:54h

Federer ostaje bez važnog sponzora

 


Najbolji švajcarski sportista svih vremena Rodžer Federer, ostaće od 2017. bez saradnje sa jednim od najvažnijih sponzora, domaćim osiguravajućim društvom “Helvetia”.

Rodzer Federer

Rodzer Federer


Federer će tako ostati na “samo” 10 sponzora…

Švajcarska kompanija se na ovakav korak odlučila zbog promene strategije sponzorstva, jer želi da komercijalne investicije preusmeri na drugi sport – skijanje.

Za pretpostaviti se da su dva razloga za takvu odluku – od septembra dužnost preuzima novi direktor, a Rodžer je na samom zalasku karijere, pa je vreme da se “Helvetia” okrene mlađim snagama. Razlog nisu nikakve nesuglasice između dve strane.

Ipak, “Helvetia” će nastaviti da podržava Federerovu Fondaciju koja pomaže deci u Africi.

Prošle godine, 17-struki grend slem šampion se razišao sa “Gillette” kompanijom, pa će mu kao najjači od 10 sponzora ostati “Nike” i “Mercedes”.

Od juna 2015. do juna 2016, Rodžer Federer je samo od sponzora zaradio 54 miliona dolara, što ga i dalje čini najplaćenijim teniserom u istoriji belog sporta.

Jedan od najboljih igrača svih vremena će 8. avgusta napuniti 35 godina. Poslednji od 17 grend slem trofeja osvojio je 2012. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.