17/06/21 - 10:21h

Federer: Neprihvatljivo je kako sam igrao u trećem setu

 

Rodžeru Federer teško je pao poraz u drugom kolu ATP turnira u Haleu.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Sezonu na travi Federer je započeo pobedom nad Iljom Ivaškom, da bi ga iz daljeg takmičenja izbacio Feliks Ože-Alijasim.

– Danas mi je trebalo vremena da sve ovo svarim. Treći set, nezadovoljan sam kako se završio. Slično situaciji u Ženevi, na neki način sam osećao da sam igrao i dobro, ali bili su to usponi i padovi. Radije bih da imam vremena pre obraćanja medijima, da ne radim to umoran, vrele glave. Nisam siguran šta da kažem, ne bih da kažem ništa pogrešno. – rekao je Švajcarac i nastavio:

– Konzistencija u poenima nije bila tu, to nije ništa novo za mene, otkako sam se vratio znao sam da će mi biti potrebno vremena. Ipak, dobra stvar posle ovakvih mečeva protiv odličnog igrača je da znam o čemu sada treba da mislim, o tome kako da napredujem, jer je jasno da moram. Feliks je odigrao sjajan neč, mentalno je bio čvrst. Pokazao je da želi pobedu i bio je na kraju bolji. U Haleu ume da bude nezgodno, i ranije sam se mučio ovde u prvim kolima. Morate da budete koncentrisani, oštri, a to kod mene nije bio slučaj u trećem setu.

Hoće li biti spreman da se takmiči na Vimbldonu?

– Koristim svaki meč kao informaciju. Moram da razumem zašto se nešto dešava. Dobio sam mnogo informacija u Parizu, imam zaista mnogo toga da razumem. Takođe u Dohi i Ženevi, a menjati podloge nije lako. Važno mi je da donesem prave odluke pred Vimbldon i za ostatak sezone, jer ovu igru iz trećeg seta ne mogu da prihvatim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Slavoljub June 17, 2021 Odgovori

Još kako ćeš ti tu igru da prihvaćaš,nije to više ona igra od prije dve godine i oni igrači…,

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.