21/06/16 - 12:13h

Federer: Moram bolje sa osnovne linije

 

Rodžer Federer je konačno u takmičarskom pogonu, pobeda koja mu je praktično uništila dosadašnji deo sezone je prošlost. Švajcarac je igrao par mečeva tokom prethodne dve nedelje na travi, iz kojih može izvuži dosta toga pozitivnog. Ipak, treći teniser sveta je svestan da može i mora mnogo bolje kako bi bio kompetitivan sa najjačom konkurencijom na Vimbldonu.

Roger-Federer-img22217_668
I u Štutgartu i u Haleu, Federer je zaustavljen polufinalu od mladih zvezda, Dominika Tima i Aleksandera Zvereva.

Ako uzmemo u obzir kako sam se osećao pre tri ili četiri nedelje, ovo deluje zaosta dobro – rekao je Švajcarac nakon poraza od Zvereva.

Naravno, nije mi lako reći da je situacija sjajna nakon poraza, ali moram konstatovati da sam sve bolji i bolji. Ono što nedostaje je bolja igra sa osnovne linije. Pretpostavljam da će to doći samo po sebi kroz bolje kretanje i veći broj odigranih mečeva. Osećam da mi se servis skoro potpuno vratio na pređašnji nivo, riterni su sve bolji. Mislim da ću, kada kretanje, odnosno igra sa osnovne linije postanu bolji, imati više šansi u dugim i važnim poenima. Biće mi i lakše u svojim servis gemovima. Ali, zadovoljan sam svojom igrom, osećam se dobro. Imam dovoljno vremena da se spremim za Vimbldon – optimističan je Švajcarac.

VIMBLDON SE NE OSVAJA PRVE NEDELJE

Rodžer vrlo oprezno prilazi trećem grend slemu sezone. Upitam o svojim limitima na londonskoj travi, on je rekao:

Finale je za tri nedelje, deluje da ima vremena za postizanje adekvatne forme. Ipak, ne možete osvojiti Vimbldon prve nedelje. Prvo moramo videti kako ću se osećati na početku turnira. Dobro znam da na Vimbldonu, kao i na ostalim grend slemovima, postoji opasnost rane eliminacije. Naročito na travi.

Videli ste moje poraze od Tima i Zvereva na travi. Oba su mogla biti izbegnuta, ali nisu. Dakle, jasno je da moram raditi na tome. Sigurno da i ostali igrači rade dobru pripremu. Moram donositi dobre odluke do početka Vimbldona, a kada turnir počne, da igram onako kako želim da igram – agresivno, pozitivno, posebno fokusirano na svaki set. Moram nametati svoj ritam u poenima, da budem super konstantan, da ne dozvolim rivalima ulazak u komfornu zonu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.