29/01/18 - 13:44h

Federer: Mnogo sam razmišljao

 


Rodžer Federer je na konferenciji za novinare rekao da je tokom meča konstantno razmišljao o tome kako će se osećati ako bude osvojio 20. grend slem titulu u karijeri.


Source: Clive Brunskill/Getty Images

Za švajcarskog tenisera osvajanje ovog turnira bilo je veoma važno i zato nije mogao da ne razmišlja o tome:

– Ceo dan sam razmišljao kako ću se osećati ako ga osvojim. Kako ću se osećati ako izgubim? Tako sam blizu, a opet daleko. Čini mi se da mi je tokom celog meča to vrtelo u mislima. Imao sam već takvih trenutaka u prošlosti, ali nikad nije bilo tako ekstremno kao večeras. Doći do broja 20 je očigledno nešto veoma posebno.

Federer na dodeli trofeja nije mogao da zadrži suze.

– Mislim da mi je finale došlo prebrzo, polufinale mi je bilo skraćeno. Ostalo je mnogo toga u meni jer nisam imao ekstremno teških mečeva kao prošle godine protiv Nišikorija ili Stana. Sve me je podsetilo na finale sa Bagdatisom, koje je bilo teško. Bio sam favorit, stigao sam do finala prilično lako. Kada je sve bilo gotovo, Rod Lejver mi je predao trofej i sve me je pogodio. Počeo sam da razmišljam šta ću reći, a svaka tema je bila veoma značajna i emotivna. Zahvaliti se timu, čestitati Marinu, zahvaliti se svima… Sve je to velika zabava, mislio sam da ću se opustiti tokom govora, ali nisam mogao. Srećan sam, ipak, što sam mogao da podelim svoje emocije sa ljudima koji su opet napunili stadion, to je bilo i za njih. – rekao je teniser.

Švajcarac je istakao da se trudio da što bolje servira i da mu je za trijumf pomoglo iskustvo, ali i sreća.

Na pitanje koliko će još trajati njegova karijera, Rodžer je odgovorio:

– Nemam pojma, iskreno, ne znam. Osvojio sam tri Gren slema za 12 meseci, ni ja ne mogu da verujem. Moram i dalje da pazim na raspored, moram da ostanem gladan, pa će se možda još dobrih stvari desiti. Godine nisu važne, to je samo broj. Moram pažljivo da planiram, postavljam ciljeve i prioritete. To će odrediti koliko ću još imati uspeha.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari