16/02/20 - 14:09h

Federer: Bio sam osrednji učenik, ali sam se trudio

 

Treći teniser sveta Rodžer Federer je za jedan švajcarski magazin pričao o i humanitarnom meču koji je nedavno igrao sa Rafaelom Nadalom u Kejptaunu.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Za njega je taj meč bio veoma emocionalan, pogotovo kada je njegova majka Linet, poreklom iz Južne Afrike, izašla na teren.

– Bilo je to kratko, ali intenzivno iskustvo. Te noći sam nekoliko puta ustajao iz kreveta, bilo mi je teško da zaspim, bio sam dirnut svime. Ne verujem da je moglo da bude bolje. Momenat kada je moja majka izašla na teren, znajući da sam u njenoj rodnoj zemlji, tad mi je bilo najteže, emocije su me preplavile i morao sam da se izborim sa tim. – rekao je Federer i nastavio:

– Mnogo puta sam čuo ljude odavde koji mi kažu da sam njihov. Posle ovog što je bilo osećam i sam da je tako. To je bio izuzetno važan trenutak u mom životu jer sam se vratio u detinjstvo, na mesto gde sam dolazi na letnje raspuste sa roditeljima i sestrom.

Njegova fondacija ulaže u predškolsko obrazovanje dece, a Federer je otkrio kakav je učenik on bio:

– Oduvek sam želeo nešto da uradim za decu. Odlučio sam se za obrazovanje, ono je uz zdravlje najvažnija stvar. Kakav sam bio kao učenik? Osrednji, rekao bih, ali uvek sam se svojski trudio. Ponekad bih bio umoran od sedenja i predavanja. Morali su da koriste sve motivacione tikove kako bi mi zadržali pažnju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.