24/09/22 - 10:30h

Federer: Bilo je ovo neverovatno putovanje

 

Rodžer Federer u suzama je završio profesionalnu karijeru tenisera.


Source: Getty Images Europe

Od tenisa se oprostio u dubl meču sa svojim velikim rivakom i prijateljem Rafaelom Nadalom na Lejver kupu. Njih dvojicu savladali su u tri seta Džek Sok i Frensis Tijafo.

– Rekao sam momcima, nisam tužan, nego sam srećan. Sjajan je osećaj biti ovde. Uživao sam u ovim cipelama. Sve je bilo poslednji put za mene. Svi smo tu, porodica, momci, prijatelji, navijači. Nije bilo puno stresa, ali bojao sam se da će nešto da mi ode, leđa, list, da će nešto da pukne. Na kraju je sve bilo super. Igrao sam sa legendama, Rafa, Edberg, Lejver… – rekao je Federer i zaplakao.

– Ovo je neverovatno, zaista jeste. Nisam želeo da se osećam usamljeno tamo. Čak i na sekund kada sam pozvan da izađem, osetio sam se usamljeno. Oduvek sam u srcu osećao da sam timski igrač. Srećan sam što sam uspeo ovo da prođem. Posebno što sam uz sebe imao Rafu i sve ove momke, sve ove legende. Želeo sam da ovo bude kao proslava i na kraju ispalo je baš tako kako sam se nadao. Ne mogu biti srećniji. Hvala vam.

Suze nakon meča nije mogao da savlada ni Nadal.

– U nekom trenutku bili smo i najveći rivali na terenu, ali sve u dobrom maniru. Na terenu imamo potpuno različite stilove. Naš lični odnos se sa godinama pojačavao. Iz dana u dan, kako smo postajali stariji, shvatali smo da imamo mnogo toga zajedničkog i da na isti način idemo kroz život.

Za kraj, on se zahvalio svima:

– Volim vas sve, hvala vam, bilo je ovo neverovatno putovanje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Lejver kup, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.