18/02/18 - 10:51h

Federer: Bilo je očekivano teško

 


Švajcarac Rodžer Federer nakon pobede u polufinalu Roterdama rekao je da je taj meč možda bio najbolji na celom turniru.


Source: Clive Brunskill/Getty Images

Rodžer je za ulazak u finale pobedio Andreasa Sepiju iz Italije sa 2:0 u setovima.

– Bilo je teško, kao što sam i očekivao. Pogotovo je u ranoj fazi meča bilo naporno, kada smo razmenjivali brejkove i igrali duge poene, nisam bio siguran da ću se izvući danas. Ipak, počeo sam bolje da serviram, bio sam u stanju da ga pritisnem, a na kraju sam odigrao sjajan taj brejk u drugom setu i mislim da sam zaslužio da pobedim. Ovo je možda najbolji meč na turniru, divan osećaj. – rekao je Federer i dodao:

– Prethodnih dana malo mi je nedostajao prelaz u ofanzivu, da primetim tu loptu koju treba da napadnem, ali sada je to funkcionisalo. Dešavalo mi se ove nedelje da predugo ostanem na osnovnoj liniji, a sada sam bio češće na mreži, napadao. Takođe, servirao sam odlično u ključnim trenucima, to je jako važno u dvorani.

Švajcarac u finalu igra protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, za koja je rekao:

– On je u odličnoj formi – imao je neverovatnu prethodnu sezonu, i ovu je počeo solidno, mislim da je svež i željan uspeha. Radi izuzetno vredno i samopouzdanje koje je dobio prošle godine biće mu važno ako želi da ostane u Top 5, ili možda da bude još više. Uživam da igram sa Grigorom, ima sjajan servis i forhend, a mislim da znam kako se oseća jer igra jednoručni bekhend kao i ja. Pomoglo bi kada bi me služio servis.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP 500, ATP u Roterdamu, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.