15/02/14 - 20:00h

Federer: Biće teško protiv Novaka

 

Turnir u Dubaiju počinje naredne nedelje, a Rodžer Federer, koji do sada ima pet trofeja, kaže da će biti vrlo teško dobiti Novaka Đokovića, koji brani titulu od prošle sezone i ima šansu da stigne rekord Švajcarca.

Rodzer Federer

Rodzer Federer

Trijumfu se nada i Federer, ali je svestan da će biti teško izaći na kraj sa konkurencijom koju predvodi drugi igrač sveta.

– Novak će biti težak protivnik, uvek igra odlično u Dubaiju. Pored njega na turniru učestvuju Huan Martin del Potro, Žo Vilfred-Conga, Tomaš Berdih…Sa Novakom sam igrao neke neverovatne mečeve, uvek me je gurao do limita. U takvim duelima moraš da daš sve od sebe. Biće to vrlo ozbiljan turnir. Nadam se da ću biti pobednik – rekao je Rodžer.

Federer ponovo igra na visokom nivou i još jednom je ponovio da ne razmišlja o penziji.

– Za mene je trurnir u Dubaiju neka vrsta domaćeg turnir, jer kada nisam u Švajcarskoj ja sam ovde. U karijeru sam osvojio više nego što sam ikada mislio da mogu, ali osećam da mogu tenisu da dam još mnogo toga pre nego kažem zbogom ovom sportu. Volim tenis i igraću dok mi telo dopusti. Želim da pobeđujem, da unapređujem svoju igru, što je veliki podsticaj i izazov za mene. Dobro je biti u društvu igrača, neki od tih momaka su mi pravi prijatelji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.