28/12/20 - 22:07h

“Federer bi takmičenjima mogao da se vrati u Roterdamu”

 

Nekada deveti igrač sveta Mark Rose govorio je o povratku Rodžera Federera na teren.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Zbog povrede kolena i dve operacije Federer je ove godine igrao jedino na Australijan Openu. Bio je na spisku za turnir u Melburnu naredne sezone, ali je ipak odlučio da otkaže učešće.

– Tako sam razočaran…Kao i svi ostali, radovao sam se ustajanju rano ujutro kako bih gledao Rodžerove mečeve pod australijskim suncem. To nam je svima postao jedan od rituala na početku godine. / rekao je Rose i nastavio:

– Tužan sam zbog njega, ali ne i iznenađen. Rodž je rekao posle te druge operacije da je u zaostatku, da kasni sa pripremama. Nadal i on uvek govore istinu, samo ih slušajte. Sa 39 godina verovatno mu je potrebno više vremena da zaleči povredu. Mislim da želi da bude sto odsto spreman da se povreda neće obnoviti. On je neko ko o svemu vodi računa, ne igra se sa svojim telom. U dvadesetogodišnjoj karijeri uradio je sve da izbegne i najmanje zapaljenje.

Sa kojim poteškoćama bi Federer mogao da se suoči pri povratku na teren?

– Zavisi o čemu govorimo. Da li se treba plašiti nedostatka mečeva? Ne verujem. Ne zaboravite da izlazimo iz haotične godine, sa malo odigranih turnira, a imaćemo i neki skraćeni ATP kup i Australijan open. Na početku godine biće samo dva turnira u zaostaku sa ostalima. Posle svega, igraće se posle dva meseca priprema. Pitanje je samo da li mu telo dozvoljava da trenira naporno? Jedina nepoznanica je kako mu je koleno. Jer kad dođe do mečeva, do izbora udarca, ne brinem. To je kao vožnja bicikla. Videli smo kako se Del Potro vraćao posle duge pauze i odmah bio u stanju da se takmiči. Ako telo dozvoli, slede pripreme, a onda će i igra biti na svom mestu.

On veruje da bi Švajcarac mogao da se vrati turnirima početkom marta, u Roterdamu.

– Vidim da bi mogao da zaigra u Roterdamu. Tamo je došao po mesto broj jedan 2017. godine, ima lepa sećanja. On favorizuje mesta na kojima je prolazio dobro. Dakle Roterdam ili Marselj, na kom je dobio prvu vajdl kartu na staru karijere.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Tatic Mile December 29, 2020 Odgovori

Federer zna dobro da je izgubio bitku kao GOAT u tenisu posto ce biti pretecen sa Grendslemovima i sad pokusava da spasi kao najvise osvojenih turnira i zato se odlucuje da igra ove losije turnire na kojima nema jakih igraca ali ni tu bitku nece dobiti jer njegov tenis lagano gubi na fizickoj igri.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.