17/06/15 - 18:51h

Federer: Beker nema pojma o mom odnosu sa Novakom

 


Dovoljno je pogledati pozdrav nakon meča pa zaključiti da su Novak Đoković i Rodžer Federer veliki rivali. Uz dužno poštovanje koje Novak gaji prema možda i najboljem teniseru svih vremena i ono koje Švajcarac mora da oseća prema najkompletnijem igraču u proteklih nekoliko godina, rivalitet između ova dva asa ima veoma visok intezitet. Iako je Federer osvojio gotovo sve što se može osvojiti, stekao ogromno bogatstvo zahvaljujući milionskim ugovorima sa različitim svetskim kompanijama, jasno je da u Novaku ima nešto što ga posebno nervira. Federer je sklon da često potencira kako kao najvećeg rivala vidi Nadala, ali realnost je nešto drugačija, jer španski “El Toro” već duže ne igra ni na približnom nivou kao nekada, dok je Đoković tek krčio put ka zvezdama.

U nedavno objavljenoj autobiografiji “Vimbldon: moj život i karijera na Sveengleskom klubu”, Đokovićev trener Boris Beker istakao je da se ova dva tenisera ne vole naročito. To i nije neko iznenađenje, ali je pomalo neobično što je takva konstatacija izneta prilično otvoreno. Kao razlog za Federerovo “skrivanje” emocija i iskazivanje mišljenja, Beker ističe to što je on jedan od najplaćenijih sportista svih vremena i što ga zbog takvog “stava” obožavaju milioni navijača širom sveta. “On zarađuje ogroman novac od takvog imidža”, zaključuje Beker.

Federer je na ovo izjavio da je “dobro poznato da je u početku imao problema sa Novakovim “ponašanjem” na terenu, ali da se sada on (Novak) ponaša sjajno i veoma fer”, izjavio je Švajcarac. Na stav proslavljenog nemačkog tenisera da on želi da se dopada svima, bivši broj jedan izjavio je da “Beker nema pojma i da je on prijateljski i učtivo nastrojen prema svim ljudima, bez potrebe da se pretvara”.

djokovic federer 2

Bilo kako bilo, tek Novak i Rodžer su jedni od najboljih igrača koje je tenis ikada imao. Sa 39 međusobnih okršaja, ova dvojica su definitivno tandem rivala koji će teniska igra pamtiti.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Novak Djoković, Rang Lista, Rodžer Federer, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.