17/01/17 - 12:48h

Fed kup: Srpkinje dobile rivale!

 


FED kup reprezentacija Srbije igraće u grupi D prve grupe Evro-afričke zone zajedno sa selekcijama Izraela, Bugarske i Estonije.Danas je održan žreb za mečeve Fed kup takmičenja prve grupe Evro-afričke zone koji će biti održani u Estoniji (Talin) od 06. do 12. februara 2017. godine.

Voljom žreba selekcija Srbije takmičiće se u grupi D u kojoj se još nalaze i selekcije Izraela, Bugarske i Estonije.

U Talinu će učestvovati 14 ekipa (Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugalija, Srbija i Turska), podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po round robin sistemu (svako sa svakim). Pobednici grupa boriće se u mini plej ofu iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine.

Pobednik grupe A u mini plej ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C.

Selektorka Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić za mečeve u Estoniji prijavila je sledeći tim: Nina Stojanović (123. u singlu na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (428) i Olga Danilović (909. na WTA listi i 12. na ITF listi).

Žreb

Grupa A:
Poljska, Gruzija, Austrija
Grupa B:
Hrvatska, Mađarska, BiH
Grupa C:
Velika Britanija, Turska, Letonija, Portugal
Grupa D:
Srbija, Izrael, Bugarska, Estonija

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejana Radanović, Fed kup, Ivana Jorović, Nina Stojanović, Olga Danilović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.