07/02/16 - 18:13h

Fed kup: Španija bolja i u dublu za maksimalan trijumf

 


Ivana Jorović i Nina Stojanović su osvojile prvi set za Srbiju u meču protiv španije u Kraljevu, ali nisu uspele da pobede Laru Aruabarenu i Lureds Dominges Lino, koje su preokrenule i slavile sa 4:6, 7:6, 10:7.

Foto: Srdjan  Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic


Time je Španija ostvarila maksimalnu pobedu nad Srbijom u Kraljevu, pošto je ranije Jelena Janković poražena od Garbinje Muguruze u dva seta. čime je pitanje ukupnog pobednika bilo rešeno.

Prva dva boda Španiji juče su donele Mugurusa i Karla Suares Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković.
Španija će, nakon ove pobede, igrati u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, dok Srbiju čeka borba za opstanak u B grupi.

U ostalim mečevima prvog gola Svetske grupe II, Sjedinjene Američke Države vode sa 2:0 protiv Poljske, zahvaljujući pobedama Sloun Stivens i Serene Vilijams nad Kaniom, odnosno Linet.

Trenutno je nerešeno u Kvebeku gde se sastaju Kanada i Belorusija, 1:1. Sasnovič je savladala Avandu, da bi Vozniak pobedom protiv Govorcove donela izjednačenje svojoj selekciji.

Još uzbudljivije je u meču Slovačke i Australije, 2.2. Tamo je u toku odlučujući dubl duel Cepelova/Hantuhova – Stosur/Delakva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Srbija - Španija, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.