20/04/12 - 15:31h

Fed kup: Prvi meč Pavljučenko- Janković

 

Sutra je prvi dan polufinala Fed kupa. Prvo će na teren izaći Jelena Janković i Anastasija Pavljučenko, a potom u drugom meču će igrati Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova. Direktne prenose ovih mečeva moćićete da pogledate na našoj internet stranici!


Jelena Janković i Anastasija Pavljučenko će otvoriti ovaj susret Srbije i Rusije u polufinalu Fed kupa. Naša teniserka je 18 na WTA rang listi, dok je ruskinja trenutno 22. Ako je to neko merilo onda je naša teniserka u blagoj prednosti, ali mora se uzeti u obzir i njihovi dosadašnji susreti. Njih dve su do sada igrale 3 puta, a ruskinja je u sva 3 meča na kraju bila pobednik. Zadnji deo statistike kada su u pitanju ove dve teniserke je njihova trenutna forma. Jelena je u zadnja 10 meča zabeležila 5 pobede, dok je Pavljučenkova zabeležila samo 2 trijumfa. Veoma izjednačen meč koji će, nadamo se, našoj reprezentaciji doneti prednost u ovom polufinalu.

Fed kup reprezentacija Srbije

Drugi meč i duel Svetlane Kuznjecove i Ane Ivanović. Ana je trenutno 15 teniserka sveta, a Kuznjecova 27. Njih dve su do sada odigrale 9 meča, a naša teniserka vodi 6:3 u pobedama. To nam daje nadu da Ana može do trijumfa jer je uz to i u boljoj formi od Kuznjecove( Ana:7 pobede u 10 meča; Svetlana: 5 pobede u 10 meča).Dosta statistike, ali nije nikad loše spomenuti i takve detalje.

Drugog dana prvo će igrati Ivanović– Pavljučenkova, a zatim Kuznjecova i Janković. Ukoliko i nakon ta 2 meča rezultat bude bio nerešen, igraće se dubl za koji su prijavljene Marija Kirilenko i Elena Vesnina- Rusija, dok bi za Srbiju igrale Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

Nadamo se pobedama i plasmanu u finale Fed kup! Devojke, Srbija je uz vas!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Fed kup, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.