18/12/12 - 22:34h

Fed Kup: Odlazi li Dejan Vraneš?

 

Selektor Fed kup tima Dejan Vraneš nalazi se pred odlaskom sa klupe srpskog teniskog tima, uprkos odličnim rezultatima koje je do sada ostvario. Finalistkinje Svetske grupe Fed kup takmičenja naredne sezone mogle bi da započnu ne samo bez Jelene Janković i Ane Ivanović, nego i selektora Dejana Vraneša, prenose srpski mediji.

Dejan Vraneš i Jelena Janković (Prag)

Dejan Vraneš i Jelena Janković (Prag)

Selektor je, uprkos svim preprekama, mečevima u gostima, povredama teniserki i teškoći da privoli igračice da svaki put usklade obaveze u Fed kupu i na turnirima, došao na korak do titule, što je najveći uspeh jednog našeg trenera u ženskom tenisu. Ali, trofej nije osvojen, pa je, možda, došlo vreme za oproštaj.

Najveći problem koji može da se zameri Vranešu jeste taj što dugo vremena nije uspevao da napravi pravu hemiju u ekipi, posebno između prve dve zvezde, Ane Ivanović i Jelene Janković. Kao naslednici Vraneša već se pominju dvojica mladih stručnjaka, oprobanih u radu sa teniserkama – Dejan Petrović i Petar Popović.

Dejan Petrović, selektor Dejvis kup tima naše zemlje od 2005. do 2007, i nekadašnji trener Novaka Đokovića (2004-2005), radio je i sa Jankovićevom (2006), odnosno sa više mlađih igrača i igračica iz Australije i Srbije. U profesionalnoj karijeri, predsednik i osnivač TK Puma, bio je učesnik svih grend slem turnira, igrao je za reprezentaciju SCG 2003. i 2004, a najbolji plasman bilo mu je 157. mesto u singlu i 116. u dublu.

Petar Popović, trener je naše teniserke Andree Petković, koja igra pod nemačkom zastavom. Reč je o igračici kojoj je pomogao da dođe do devetog mesta na WTA listii osvoji dve titule. Novosađanin Popović je uspešno radio i sa Hrvatom Ivom Karlovićem.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Fed kup, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.