17/04/16 - 15:44h

Fed kup: Muguruza odvela Španiju u Svetsku grupu

 


Predvođena četvrtom teniserkom sveta Garbinjom Muguruzom, reprezentacija Španije je savladala Italiju i obezbedila plasman u Svetsku grupu Fed kupa naredne godine.

Muguruza
Najjače špansko oružje bilo je bolje od italijanskog – Garbinje Muguruza je bila na nivou, dok je Roberta Vinči potpuno podbacila.

Na domaćem terenu u Ljeidi, Španija je bila maksimalna protiv Italije – 4:0. Prvog dana, Muguruza je na otvaranju savladala Frančesku Skjavone sa 7:6, 6:0, da bi potom Suarez navaro bila neočekivano ubedljiva protiv Roberte Vinči, 6:1, 6:1.

Poslednju nadu za italijansku selekciju, Muguruza je ugasila trijumfom protiv Roberte Vinči, 6:2, 6:2, nakon čega su Knap i Skjavone predale dubl meč Medini Gariges i Sari Soribes.

Ovim porazom, Italija je ispala iz Svetske grupe Fed kupa prvi put od 1998. godine. Četvorostruki šampion će morati sledeće godine da se bori za povratak u elitu.

S druge strane, Špankinje su obezbedile povratak u Svetsku grupu posle dve sezone pauze, odnosno od 2014, kada su ispale u niži rang. Sa dve Top 10 teniserke u timu, Muguruzom i Suares Navaro, svakako će biti konkurentne u borbi sa najjačim reprezentacijama.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.