21/04/19 - 22:03h

FED KUP: Francuskinje u finalu

 

Reprezentacija Francuske plasirala se u finale FED kupa pobedom nad Rumunijom!


Karolin Garsija

Drugi finalista ovogodišnjeg FED kupa je reprezentacija Francuske koja je u Ruanu u Kinder Areni savladala reprezentaciju Rumunije posle pet odigranih mečeva. Nakon 1:1 prvog dana, drugog dana su odigrani fenomenalni mečevi puni preokreta i dinamike.

Rumunka Simona Halep, druga teniserka sveta uspela je posle skoro tri sata sjajnog tenisa, savlada domaću tenisersku Karolin Garsiju sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:4).

U drugom meču današnjeg dana Polin Parmentije savladala je Irinu Begu takođe sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:2). I ovde je viđena velika borba nakon koje su Francuskinje slavile nakon dava sata igre.

Sve je rešeno u petom meču, u kome su za domaćine igrale Mladenović i Garsija dok su boje Rumunije branile Halep i Nikulesku.

Rumunke su dobile prvi set sa 7:5 uprkos ogromnoj podršci navijaču u Ruanu. Uzvratile su Francuskinje koje su dobile drugi set sa 6:3. Treći set je doneo veliku neizvesnost do devetog gema koji su brejkom domaće igračice dobile i povele sa 5:4. Poslednji set na meču i plasman u finale FED kupa obezbedile su u narednom gemu za 6:4 i pobedu od 2:1.

U finalu ih čeka reprezentacije Australija koja je savladala Belorusiju. Finalni mečevi na programu su 9.i 10.novembra ove godine.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Fed kup, Karolin Garsija, Kristina Mladenović, Simona Halep, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.