18/04/16 - 13:58h

Fed kup: Francuska i Češka odlučuju o tituli!

 


U finalu Fed kupa 2016. godine igraće reprezenzacije Francuske i Češke.

Fed kup - pobednici
Trijumf reprezentaciji Češke u Lucernu donele su Lusi Hradecka i Karloina Pliškova, koje su u odlučujućem dubl meču lako savladale Golubić i Hingis sa 6:2, 6:2.

Prethodno je Karolina Pliškova dovela gošće u vođstvo od 2:1 pobedom nad Timeom Baščinski 6:4, 6:2, da bi Viktorija Golubić donela i drugi bod Švajcarskoj, nakon preokreta protiv Barbore Štricove, 3:6, 7:6, 6:1.

Trijmfom u dublu, Hradecka i Pliškova su obezbedile reprezentaciji Češke čak peto Fed kup finale u prethodnih šest sezona i borbu za petu titulu u šest godina.

I Švajcarska i Češka su u ovom polufinalu nastupile bez najboljih igračica – Belinde Benčić, odnosno Petre Kvitove.

Neočekivano, Švajcarkinje je u igri držala Viktorija Golubić, 129. teniserka sveta, koja je donela oba poena svom timu, dok je Timea Baščinski poražena u oba singla.

Francuska – Holandija 3:2

Drugi finalista je selekcija Francuske, koja je uspela da nakon preokreta savlada Holandiju. Ovo polufinale je bilo još uzbudljivije od prvopomenutog, pošto su, u odlučujućem dubl, Garsija i Mladenović preokrenule protiv Bertens i Hegenkamp, 4:6, 6:3, 6:3.

Pre toga, Bertens je bila bolja od Mladenović 7:5, 6:4, da bi izjednčenje na 2:2 donela Karolin Garsija, pobedom nad Arančom Rus 6:3, 6:4.

Francuska je izborila svoje prvo finale još od 2005. godine. Od 2003, kada je Francuska osvojila titulu, samo tri selekcije su podizale pehar – Češka, Italija i Rusija.

Finale je na programu 12. i 13. novembra. Domaćin će biti Francuska.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.