16/04/12 - 22:01h

Fed kup: Čudni uslovi za jedno polufinale

 

Ovakvi uslovi nisu zabeleženi u istoriji igranja ovog takmičenja. Naime, ispod podloge na kojoj će biti igrani mečevi biće led koji je inače uvek u Megasport Areni. Ova hala je namenjena za takmičenja kao što su umetničko klizanje, a ovog puta će biti upotrebljena i kao teniska hala.


Ovo je jedina preostala slobodna hala u ovom terminu, shodno tome rusi su morali da pokažu svoju kreativnost i tako “ledenu” halu su pretvorili u tenisku. Plan je da se preko leda stave nekoliko sloja-podloga koji će pre svega omogućiti da nastane podloga na kojoj će igrati Rusija i Srbija, a i da zaštite led koji će biti potreban u ovoj hali nakon ovog teniskog spektakla.

Trenutno je u nivou stopala temperatura oko minus četiri, minus pet stepeni po Celzijusovoj skali. Moramo ne samo da dobro zaštitimo led, već i da sve uklonimo 48 sati posle završetka ovog teniskog duela“.

Naravno i njima bi bilo draže da se ovaj meč odigrao u nekoj drugoj hali, ali…

“Nažalost, Megasport arena je jedina koja je slobodna u ovom trenutku, jer bismo ovakav događaj obično priredili na Olimpijskom stadionu ili Lužnjikiju. Ali, “Olimpijski” je zauzet, baš kao i Lužnjiki. Ipak, mislim da će i ovo odabrano mesto biti u redu jer se radi o veoma modernom i veoma prijatnom prostoru za ovakav događaj”, rekao je direktor moskovskog teniskog turnira “Kremljin kup” Stanislav Stepanec.

Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo polufinale u kome će Rusiju predstavljati Marija Kirilenko (21. na svetu), Anastasija Pavljučenko (22.), Svetlana Kuznjecova (27.) i Jelena Vesnina (78.), dok će za Srbiju igrati Ana Ivanović (15. na WTA listi), Jelena Janković (18), Bojana Jovanovski (96) i Aleksandra Krunić (195.).

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Fed kup, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.