07/02/16 - 19:45h

Fed kup: Češka i Švajcarska slavile u gostima

 

Poznati su polufinalni parovi Svetske grupe Fed kupa. U dva meča pobednik je dobijen tek nakon dubl okršaja, dok su Holandija i Francuska lakše završile posao.

Fed kup - pobednici
U polufinalu će se sastati Češka – Švajcarska i Francuska – Holandija.

OVDE pogledajte kako su protekli meče prvog dana, koji su obeležila iznenađenja i rekord u Moskvi.

Mečevi u Rumuniji i Nemačkoj rešeni su tak posle dubla.

RUMUNIJA – ČEŠKA 2:3

Aktuelne šampionke su tek u dublu uspele da obezbede prolaz dalje u Rumuniji, pošto su Štricova i Pliškova pobedile Mitu i Olaru sa 6:2, 6:3.

Prethodno je Halep donela vođstvo domaćinu pobedom nad Kvitovom 6:4, 3:6, 6:3, ali je Pliškova pobedila Nikulesku 6:4, 4:6, 6:3.

NEMAČKA – ŠVAJCARSKA 2:3

Hingis i Benčić su donele odlučujući poen Švajcarskoj u Lajpcigu, pobedom nad Gronefeld i Petković 6:2. Drugi dan je počeo iznenađujućim porazom druge teniserke sveta Anđelike Kerber od Belinde Bečić 7:6, 6:3, ali je nadu Nemačkoj vratila Andrea Bek, koja je savladala Timeu Baščinski sa 7:5, 6:4.

FRANCUSKA – ITALIJA 4:1

Nakon 1:1 prvog dana, Francuskinje su bile ubedljive u nastavku meča sa Italijom. Prvo je je Kristina Mladenović pobedila Saru erani sa 7:6, 6:1, da bi potom Karolin Garsija bila bolja od Kamile Đorđi sa 6:3, 6:4. Da rezultat bude ubedljiviji, Garsija i Mladenović su potom počistile u dublu Karegaro i Erani sa 6:0, 6:1.

OVDE pogledajte kako je Holandija šokirala Rusiju u sred Moskve.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.