21/04/19 - 14:22h

FED KUP: Australijanke u finalu

 

Australijanke posle 26 godina u finalu FED kupa.


Foto: Quinn Rooney/Getty Images AsiaPac

Prvi put posle 26 godina, Australija će se takmičiti u finalu Fed Kupa zahvaljujući herojstvu Ešli Barti i Samante Stosur. Njih dve su u dublu savladale Beloruskinje Arinu Sabalenku i Viktoriju Azarenku u tri seta, 7:5, 3:6, 6:2 čime su sa 3:2 u ukupnom rezultatu u Pet Rafter Areni otišle u svoje prvo FED kup finale.

– Sada je super-uzbudljivo biti u finalu Fed Kupa – rekla je najstarija teniserka Samanta Stosur novinarima nakon poslednjeg meča polufinala.

– Sve devojke su radile naporno cele godine, zaista se ponašamo jedinstveno, kao pravi tim. Bio Fed kup ili ne mi uvek podržavamo jedna drugu i to je velika stvar. Sada samo u finalu i to je velika nagrada za sve nas. Daćemo sve od sebe u finalu u novembru – uzbuđena je bila Stosur.

Pre odlučujućeg meč u dublu Vikrotija Azarenka je lako savldala Samantu Stosur sa 2:0 (6:1, 6:1) dok je Ešli Barti savladala Arinu Sabalenko sa takodje 2:0 (6:2, 6:2).

Australija je poslednji put stigla do finala Fed Kupa 1993. kada su njihove teniserke izgubile od Španije. Poslednji FED kup Australijanke su osvojile 1974.godine.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Ešli Barti, Fed kup, Samanta Stosur, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.