17/04/16 - 15:03h

Fed kup: Amerikanke se vratile u Svetsku grupu

 


Fed kup reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država izborila je povratak u najkvalitetnije društvo ubedljivim trijumfom u Australiji.

Koko Vandervej i Betani Matek Sands

Koko Vandervej i Betani Matek Sands


U prvom Fed kup duelu ovih reprezentacija posle 31. godine, selekcija SAD koja ima najviše trofeja u ovom takmičenju, obezbedila je povratak u elitu, dok će se Australijanke i naredne godine nadmetati u Svetskoj B grupi.

Amerikanke su bile ubedljive u meču koji je odlučivao o plasmanu u Svetsku grupu, slavivši u Australiji sa maksimalnih 4:0. Meč u “Patrik Rafter” Areni u Brizbejnu otvorio je duel Gavrilove i Kiz, koji je Amerikanka dobila sa 6:4, 6:2.

Prednost je duplirala MekHejl, trijumfom protiv Samante Stosur 3:6, 6:1, 7:5, da bi poslednju nadu domaćina ugasila Koko Vandervej, koja je takođe načinila preokret protiv iskusne Samante Stosur, uprkos tome što je izgubila osam od prvih 10 gemova – 2:6, 7:5, 6:4.

I u dublu, koji nije imao rezultatskog značaja, Amerikanke su bile uspešnije – Vandevej i Matek-Sands savladale su naturalizovane Australijanke Rodionovu i Gavrilovu sa 6:1, 6:4.

Amerikanke su protutnjale Brizbejnom bez tri najbolje rangirane igračice – Serene i Venus Vilijams, odnosno Sloun Stivens.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.