09/03/23 - 20:00h

Evert: Što se Novaku više govori da nešto ne može, on je sve odlučniji

 

Nekadašnja teniserka Kris Evert rekla je da Novak Đokovića dobija još veću motivaciju kada mu se govori da nešto ne može da uradi.


Novak Djokovic

Zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa, Novak ne može da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Ever je upitana: “Da li će ga poslednja zabrana ulaska u SAD dodatno motivisati za nastavak sezone”, na šta je ona odgovorila:

– Svakako. Što neko više govori Novaku da nešto ne može, on je sve odlučniji. Kada ima kontrolu situacije, to mu daje dodatno gorivo i čini ga odlučnijim da uspe i sve to nabije nekom u lice, da dokaže da je u pravu. Ponekad je kao anti-heroj, čini se da mu uspeva da se izdigne iz svega kada je izazvan i neko mu kaže ‘ne’.

Iskakla je da je Novak favorit na svakom turniru koji igra.

– Sve je potpuno otvoreno kada Novak nije na turniru. Ako igra, on je uvek favorit. Čak i kada ne igra po svom punom rasporedu, jer ne može zbog toga što nije vakcinisan, mislim da sve to ne menja stvar. On je i dalje broj jedan na svetu. Igra li pun raspored ili tri četvrtine, u svačijoj glavi on je i dalje prvi.

Srpski as ove godine je osvojio titulu na Australijan openu i to sve sa povredom zadnje lože.

– Bila sam zapanjena da može da igra u tim uslovima. Taj momak može da prebrodi bilo šta. Mentalno je tako jak i fokusiran na svoj cilj. Još jednom se pokazalo koliko je bio mentalno čvrst i voljan da osvoji tu titulu. To je zadivljujuće. On je sjajan i zato je broj jedan, jer ima taj mentalni, emotivni deo, uz paletu veština. Sve to mu je na visokom nivou, kombinovano, jači nego kod bilo kog drugog.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.