24/12/20 - 13:31h

Evert: Nije to bila nikakva lična osveta Novaku…

 

Legendarna Kris Evert kritikovala je jednu izjavu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.


Foto: Julian Finney/Getty Images AsiaPac

Novak je u Parizu rekao da je njegovo rivalstvo sa Rafaelom Nadalom najveće u istoriji tenisa u smislu odigranih mečeva.

Njih dvojica do sada su se sastali 56 puta, a Evert je nakon te izjave napisala na društvenim mrežama napisala: „Istina, ali u muškom tenisu. Martina Navratilova i ja igrale smo 80 puta“.

– Mi se i dalje borimo da nam se oda priznanje kao sportistkinjama, to se prenosi i na život, na radne odnose. Do pre 50 godina samo su muškarci igrali sport, većinski. Samo želimo da imamo svoj glas – situacija je mnogo bolja, ali i dalje nekada visimo u vazduhu. Muški sportisti i dalje su popularniji od ženskih. Nije to bila nikakva lična osveta Novaku, užasava me pomisao da bi on to mogao da pomisli. Ništa lično, samo kao princip – ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom sportu, jednostavno je zapravo. – rekla je ona u intervjuu za Tennis Majors.

Evert kaže da joj smeta što se malo govori o tome da je Martina Navratilova devet puta osvojila Vimbldon.

– O tome niko zapravo ne govori. Nadal je osvojio Rolan Garos 13 puta – osim toga, da li je neko bolji od Martine? Njen rekord će se tek povremeno pojaviti na Vimbldonu. A šta je sa Štefi Graf i njenim Zlatnim slemom iz 1988. godine? Olimpijske igre i četiri slema – da je muškarac to uradio, neprestano bi se to spominjalo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.