13/02/24 - 12:22h

Ernests Gulbis završio karijeru

 

Dobro ga pamtimo, iako nikada nije ostvario pun potencijal.


Šest meseci pre 36. rođendana, Ernests Gulbis je odlučio da stavi tačku na karijeru. Pamtićemo ga najviše po rivalistvu sa Novakom Đokovićem – sredinom prošle decenije su se često sastajali, a kao juniori su dugo trenirali zajedno na Akademiiji Nikija Pilića.

Međutim, Letonac nije bio baš naročito prijateljski nastrojen ka Đokoviću, neki izvori govore da se netrpeljivost rodila još u tinejdžerskim danima.

-Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca – rekao je svojevremeno Gulbis.

U karijeri je osvojio šest ATP titula, najbolji rezultat na grend slemovima mu je polufinale Rolan Garosa 2014. Uspeo je da stigne i do desetog mesta na ATP rang listi, ali se tu nije dugo zadržao. Kroz turnire je tokom karijere zaradio 7.700.000 dolara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ernests Gulbis, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.