31/08/18 - 11:17h

Erber: Lajani je prešao granicu

 

Sudija Mohamed Lajani našao se u centru pažnje javnosti nakon kontroverzne situacije na meču Nika Kirjosa i Pjer Uga Erbera.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images North America

Kirjos je u ovom duelu izgubio prvi set, a rezultat u drugom je bio 3:0 u gemovima kada je Lajani sišao sa svoje stolice i prišao Niku. Australijanac je tada rekao da se ne oseća dobro, a prisutni na terenu su rekli da su čuli sudija da govori: “Pusti me da ti pomognem. Gledao sam tvoje mečeve, ti si sjajan za tenis. Znam da ovo nisi ti.”.

Mnogi su osudili ovaj potez Mohameda jer smatraju da je bio pristrastan.

– Mislim da to nije njegov posao. On nije kao trener, on je sudija, trebalo je da ostane u svojoj stolici. Ako je pogrešio, mislim da treba da bude kažnjen. Ne pravi takve greške, mislim da je dobar sudija. Njihov razgovor nije uticao na mene, niti je Nik kriv jer nije ništa tražio. Ali od tog trenutka njegova motivacija i ponašanje su se promenili, počeo je da dominira. Ne znam da li je uticalo na meč, ali sam posebno ljut zbog saopštenja USO. Smatra nas za budale. Svi smo čuli šta je sudija rekao, prešao je granicu. – rekao je Erber posle meča.

US Open je izdao sledeće saopštenje:

– Sudija Lajani je sišao sa stolice kako bi proverio Kirjosovo stanje. Prišao mu je zbog velike buke na terenu kako bi bio siguran da će da ga čuje. Lajani je bio zabrinut da je Kirjosu potrebna medicinska pomoć. Rekao mu je da ako se oseća loše da muže da je dobije. Obavestio je Kirjosa i da ako pokaže manjak interesovanja za nastavak meča da će preduzeti korake i još jednom mu sugerisao da može da dobije pomoć lekara.

– Lajanijeva reakcija nije uticala na mene nimalo. Da vodim set i 3:0 u drugom i da mom protivniku Lajani tako priča, očigledno neverovatan teniser koji je postigao mnogo u teniskoj karijeri, bilo bi me briga. – rekao je Kirjos.

Kirjosu nije pružena lekarska pomoć, ali je on uspeo da napravi preokret i da nakon dva izgubljena seta osvoji narednih tri čime se plasirao u treće kolo US Opena.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Nik Kirgios, Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.