11/04/19 - 11:34h

“Endi se ne bi vraćao da bi bio 40. na svetu, to ga ne bi motivisalo”

 

Britanac Džejmi Marej pričao je o svom bratu, Endiju Mareju i njegovom povratku na teren.


Endi je poslednji meč odigrao ove godine na Australijan openu, nakon čega je imao drugu operaciju kuka, a nedavno je ponovo počeo da trenira.

– Bilo mu je jako teško još od tog povlačenja sa Vimbldona 2017. Uradio je aprolutno sve da bude spreman da se takmiči. U Australiji je bilo sve u stilu, ne mogu više ovako da nastavim, jer je previše bolno. Rekao je sebi, moram da ide na operaciju, ali šta će se dešavati posle toga, zaista ne znam. Mogu da kažem da igrači ranije nisu išli na takve zahvate. Niko od igrača u singlu nije išao na takvu opertaciju i potom pokušao da se vrati na teren – rekao je Džejmi i dodao:

– Nije znao ni sam šta da očekuje od te operacije, ali ide na terapije i sve je aktivniji. Video je kako je Bob Brajan u Majamiju prošle nedelje imao istu operaciju, a ima 41 godinu. Mislim da mu to daje nadu da se može vratiti na teren. U dublu je drugačije, dok u singlu trčite s jednog na drugi kraj terena i kretanje je ekstremno važan deo igre.

On je dodao i da Mareju za povratak treba velika motivacija:

– Mislim da je optimističan. Da je bar srećan što se rešio svakodnevnog bola, što može ponovo da izađe na teren. Za koliko je to dovoljno kada je reč o rezultatima, niko ne zna. Kada si igrao tako dugo na najvišem nivou, kada si razmišljao o grend slemovima i mastersima, to je nivo na koji želiš da se vratiš. Da mu neko kaže da može da se vrati i bude 40. na svetu, mislim da ga to ne bi inspirisalo. Ipak, ne znam ja koliko mu sve ovo nedostaje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Džejmi Marej, Endi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.