12/09/23 - 13:27h

Endi Marej: Novak je najbolji i ne verujem da će se zaustaviti – klinci, morate bolje!

 

Novak Đoković je pre dva dana osvojio 24. gren slem i postavio ili nadgradio ko zna koliko rekorda.


Ako vas interesuje kako je Nole “apdejtovao” svoju listu čudesnih dostignnuća, kliknite OVDE. Ali, i bez brojeva na tacni, jasno je o čemu se radi.

Jasno je i onima koji su prolongirali koliko su mogli konstataciju da je srpski as najveći svih vremena. Nedavno je to izgovorio i Toni Nadal.

Sve ovo je Novak uradio u toku i nakon Zlatne ere, koju je teniski nadživeo. Deo tog doba bio je još uvek aktivni Endi Marej. Novak i Britanac su od pionirskih dana poznanici, sparing partneri, a potom i ljuti rivali. Rođeni iste godine, obojica su se upisali u istoriju tenisa, s tim što su Novakova slova mnogo masnija, najmasnija moguća.

Nakon što je Đoković četvrti put osvojio titulu u Njujorku, Marej je za BBC rekao sledeće:

-Na mladim momcima je da “ganjanju” Novaka i probaju da ga sklone sa vrha. Samo što, ja ne vidim da će se to desiti. Novak je jako dugo neverovatan igrač. Rodžer i Rafa su neverovatno dugo opstajali na vrhu, ali pogledajte Đokovića, njegov kontinuitet je najduži.

-Svi su govorili kako će se to promeniti nakon pobede Alkarasa u finalu Vimbldona, ali ne i ja. Bilo mi je očigledno da će nastaviti jer je prethodno osvojio oba GS ove godine, i stigao do finala Vimbldona. Zašto bi jedan poraz to promenio? Ponovo je dokazao da je najbolji igrač na svetu. Ponavljam, sada je na mlađima da se dokažu i postanu bolji od njega, ali ja zaista ne mislim da će se on zaustaviti na broju 24.

-U ovom trenutku ne vidim da će se Novak zaustaviti, niti mogu proceniti koliko će još dominirati. Pojavio se Alkaras, briljantan igrač u svakom smislu, ali da bude konstantan kao što je Novak na ovom nivou? To je ipak nešto drugo. Igrati 15-20 nedelja godišnje ovako kako Novak igra, za to Alkaras još uvek nije sposoban, ali verujem da će vremenom postati. Čak i kada postane, ne verujem da Novak neće više osvajati gren slemove – zaključio je trostruki gren slem šampion.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.