17/12/13 - 10:10h

Endi Marej ličnost godine u Britaniji

 

Britanski teniser Endi Marej proglašen je za sportsku ličnost godine u Velikoj Britaniji po izboru ‘Bi-Bi-Sija’. Škotlanđanin je prvi Britanac koji je u julu, posle 77 godina, uspeo da osvoji Gren slem turnir u Vimbldonu, a dvadesetšestogodišnjak je podigao trofej pošto je u finalu savladao tada prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Endi Marej i Novak Djokovic

“Znam da nisam uvek najlakša osoba za podržavati, ali sam bio pod ogromnim pritiskom dugo vremena i veoma sam zadovoljan što sam to prevazišao. Podrška koju sam dobio na ovogodišnjem Vimbldonu bila je najbolja do sad. Nijedan Vimbldon do sad nije bio ni blizu”, rekao je Marej po dobijanju nagrade.

Inače, britanski teniser je u izboru za ličnost godine pobedio ragbistu Leja Haflpenija i džokeja MekKoja, osvojivši 56% glasova. Posle trećeg mesta 2012. godine (ispred njega su bili Bredli Vigins i Džesika Enis), postao je četvrti teniser koji je osvojio ovo priznanje, posle An Džons (1969), Virdžinije Vejd (1977) i Grega Rusedskog (1997).

Posle povrede, koja ga je odvojila od terena na kraju sezone, Endi kaže da se priprema za narednu i da oporavak ide dobro.

“Leđa su sve bolje, teško je reći kako će reagovati tokom mečeva, ali ide na bolje. Na 10 do 15 dana pre meča uložiću veliki napor i videću da li ću uspeti da testiram svoje telo kroz veliki broj sparing mečeva. Kao atleta naviknete da ‘bacate’ svoje telo sa jedne na drugu stranu i da radite fizičke treninge. Ali, kada se podvrgnete operaciji morate ići korak po korak i ceo proces postane neverovatno dugačak i iritantan, ali sam blizu da da stignem do njegove druge strane”, istakao je Škot.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.