09/06/16 - 21:30h

Džumhur se plasirao na Olimpijske Igre

 


Najbolji teniser Bosne i Hercegovine, Damir Džumhur, postao je prvi igrač iz ove zemlje koji se plasirao na Olimpijske Igre.

Dzumhi
U Rio de Žaneiro će ići 56 najboljih tenisera koji na današnjoj listi ispunjavaju uslove za takmičenje na Olimpijskim Igrama.

Uslovi su poprilično jednostavni. Četiri igrača iz jedne države mogu nastupati u singlu, pod uslovom da su tri puta u prethodne četiri godine bili Dejvis kup reprezentativci svoje zemlje.

Među 56 igrača koji ATP listom objavljenom u ponedeljak ušli u žreb za Olimpijske Igre je i Damir Džumhur, a preostalih osam mesta na turniru zauzeće teniseri koji će dobiti specijalne pozivnice.

Od tenisera koji su bolje plasirani od Damira Džumhura na ATP listi (on je 87.), neće ići njih 36, od kojih su četvorica odustala od turnira, dok njih 31. ne ispunjava uslov o broju takmičara iz jedne države ili nema dovoljan broj nastupa u Dejvis kupu. Poseban slučaj je Aljaž Bedene – on nema pravo nastupa jer je promenio sportsko državljanstvo u toku olimpijskog ciklusa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Damir Džumhur, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.