11/04/15 - 13:47h

Džumhur – Kližan live prenos (oko 17:30h) – Gledajte direktan prenos

 

Bosanski teniser Damir Džumhur danas igra polufinalni meč na ATP turniru Maroku. Protivnik tenisera iz Bosne i Hercegovine je Slovak Martin Kližan, a njihov meč je drugi na programu i trebalo bi da po srednjeevropskom vremenu počne oko 16h, posle polufinala Veseli – Himeno-Traver. Direktan prenos pratite na TenisUživo.

Live prenos počinje za


Bosanac, Damir Džumhur, trenutno je 87. igrač planete, a do sada je u Kazablanki savladao prvo Pol Anri Matjea iz Francuske, rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:2), a potom mu je meč predao Španac Marsel Granoljers u drugom kolu. U četvrtfinalnom okršaju Damir se sastao sa Haider-Maurerom iz Austrije i slavio sa 6:3, 6:3.

Slovak, Martin Kližan, trenutno je 41. igrač na ATP lisi, a na turniru u Maroku je postavljen za drugog nosioca, te je u prvom kolu bio slobodan. U drugoj rundi Martin je eliminisao Nemca Dastina Brauna rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:6 (7:5), dok je u četvrtfinalu, rezultatom 2:0, bio bolji od Španca Nikolasa Almagra – 6:4, 7:6 (7:3).

Damir Džumhur i Martin Kližan do sada se nisu sastajali na ATP turnirima.

Damir Dzumhur

Pratite polufinalni meč iz Maroka na TenisUživo!

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Kazablanci, Bosna i Hercegovina, Damir Džumhur, Live Prenos, Region, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.