18/12/14 - 10:56h

Džim Kurijer: Federer gleda na tenis kao na ples, Nadal kao na bitku

 

Proslavljeni američki teniser Džim Kurijer smatra da Rodžer Federer gleda na tenisa kao na ples, tj. balet, što je putpuno drugačije od Rafaela Nadala, za koga kaže da tokom meča izgleda kao da je u bici, te da Španac neće imati karijeru dugu kao teniser iz Švajcarske.

Rafael Nadal i Rodzer Federer

Rafael Nadal i Rodzer Federer

“Količina energije koju Rodžer koristi za udarac znatno je manja od one koju potroši Nadal. Federer gleda na tenis kao na ples, balet na terenu. Sa druge strane, Nadal kada igra, izgleda kao da je u bici“, rekao je Kurijer.

Džim Kurijer danas ima 44 godine, a u karijeri je uspeo da osvoji četiri Grend slem titule.

“To na neki način objašnjava zašto karijera Španca neće trajati dugo kao Rodžerova, iako bismo svi voleli da vidimo Rafu i kada bude imao 33 godina. Treba odati priznanje onima koji su naučili Rodžera da igra na taj način. Federer se trenutno bori sa vremenom i, iako vreme još niko nije pobedio, on mu se prilično dobro odupire“, dodao je Amerikanac.

Rodžer Federer ima 33 godine i dalje igra na vrhunskom nivuo, sezonu je završio na drugom mestu ATP liste iza Novaka Đokovića, a do sada je u karijeri osvojio 17 Grend slem titula. Sa druge strane Rafael Nadal ima 28 godina, velike probleme sa povredama, a do sada je osvojio 14 Grend slemova, najviše na Roland Garosu, čak 9.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.