29/07/17 - 20:15h

Dva Majera u finalu Hamburga

 

U finalu ATP 500 turnira u Hamburgu sastaće se dva Majera – Nemac Florijan i Argentinac Leonardo.


Leonardo Majer

Leonardo Majer je osvojio ATP 500 u Hamburgu pre tri godine, a ako to učini i sada, doprineće novim stranicama istorije “belog sporta”.

Naime, ukoliko Argentinac osvoji trofej, to će biti prvi put u istoriji modernog tenisa da dva “laki luzera” osvoji ATP trofej u svega dve nedelje, pošto je prošle sedmice Rubljev slavio u Umagu.

Leonardo Majer je za sat i 24 savladao zemljaka Federika Delbonisa u polufinalu rezultatom 6:3, 7:5. 30-godišnjak će igrati četvrto ATP finale i boriće se za drugu titulu. Jedinu dosadađnju osvojio je upravo u Hamburgu, 2014. godine.

Rival će mu biti prezimenjak, Nemac Florijan Majer, koji je na neobičan način stigao do završne predstave. Filip Kolšrajber je dobio prvi set u polufinalu, delovalo je da će on u finale, ali je pri rezultatu 2:3 u drugoj deonici bio primoran da preda meč zbog povrede leve noge.

Finale Hamburga biće specifično i po još jednoj neobičnosti – prvi put od 2013, u nekom ATP finalu srešće se dva igrača koja nisu u top 100 konkurenciji (Florijan 101, Leonardo 138.).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Hamburgu, Florijan Majer, Leonardo Majer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.