23/05/21 - 18:13h

Dušan: Preskočiću Olimpijske igre

 

Dušan Lajović je pred takmičenje na turniru u Beogradu rekao da mu je zbog pet uzastopnih poraza svaki žreb u ovom trenutku težak.


Srpski teniser prvi meč igra protiv Ričardasa Berankisa iz Litvanije.

– Iskreno, u ovom trenutku svaki žreb mi je težak zbog serije od pet poraza. Došao je takav period, teško je ostati disciplinovan i nastaviti da radiš, jer se porazi nižu na mojoj omiljenoj podlozi. Ovo je najlošiji početak sezone na šljaci za mene. Nadam se da ću da se vratim u dobru formu. Ulazim bez očekivanja u meč, očekujem da se borim i da ne razmišljam o porazima. Dobro sam trenirao, tu deluje sve dobro, ali meč je druga stvar. Prethodnih nekoliko dana imam dobar stav na treninzima i nadam se da će mi to dati samopouzdanje. – rekao je Dušan i dodao:

– Dešavaju se fizički padovi, ali to je nekada na osnovu psihe. Bitno je naći balans između, i kada osetiš da je teško na terenu, treba da shvatiš da je to trenutna kriza. Sa druge strane, nekad psihihički potoneš u potpunosti. Verujem da je bitno da budem spreman na loše stvari tokom mečeva, ali treba da naučim da se izborim sa tim.

On je otkrio da ove se godine neće takmičiti na Olimpijskim igrama.

– Trebalo bi da pred Vimbldon odigram jedan turnir na travi, posle čega ću ponovo igrati turnire na šljaci. Preskočiću Olimpijske igre, mislim da je zbog trenutne situacije bolji plan da igram u Evropi.

Dušan je ove sezone već igrao na turniru koji je bio održan u srpskoj prestonici.

– Ukoliko poredim nastupe tokom prethodnih nedelja, najbolji meč sam igrao u Beogradu na Srbija Openu. To ne vidim kao prepreku. Bio sam blizu protiv Delbonisa u trećem setu, mogao sam i ja da pobedim. Na ostalim turnirima nisam ni imao šansu. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.