23/04/23 - 21:21h

“Dušan je zaslužio titulu”

 

Nakon poraza od Dušana Lajovića u finalu Banja Luke, Andrej Rubljov rekao je da je srpski teniser zaslužio da osvoji trofej.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Na konferenciji za novinare, Rubljov je odgovorio na pitanje kakav je Dušan kao čovek.

– Mogu da kažem da je on osoba od deset poena, ma, 100 od deset. Veoma je lojalan. Ako nešto kaže, nikada vas neće slagati ili prevariti. Mnogo je dobar prijatelj, skroman je i iskren. Nije to samo u tenisu, već i u životu. Pričali smo dosta o raznim stvarima, on je patio i nije mu bilo lako. Baš mi je drago što je osvojio titulu kod kuće, pred porodicom, to mu je baš trebalo. Iako sam izgubio od njega u finalu ove nedelje, borio sam se do kraja, ali on je ovo zaslužio. Mnogo je propatio i sada je osvojio titulu pobedivši neke izuzetne tenisere. Stvarno je to zaslužio. – rekao je Rus.

Pohvalio ga je i kao igrača.

– Ako ste gledali meč videli ste kako je Dušan igrao, nije bilo realno. Taktički je sve radio ispravno, pozicionirao se kako treba, baš je bilo teško u prvoj polovini meča. Mislim da sam trčao više od njega. Uspeo sam da krenem da se borim, igrao sam agresivnije, ali na kraju nisam uspeo. Igrao je baš, baš dobar meč. Nekada nije lako kada ste na papiru favorit, ali van tenisa ljudi vide samo kako je na papiru, ko bi trebalo da pobedi, ali samo mi igrači znamo kakvi su svi igrači i koliko su sposobni. Ja sam rekao pre neki dan da znam kako Dušan može da igra kada je na vrhuncu i to je potvrdio ove nedelje. Pobedio je Novaka, još neke sjajne igrače. Da, trenirali smo često. Igrati protiv Dušana je baš teško. Znam da kada igra baš dobro i oseća loptu teško ga je pobediti, a poret toga je veoma pametan igrač. Koristi svoje prednosti baš dobro. Ima bolji bekhend i voli da otvara teren i to je pokušao da iskoristi na najbolji mogući način. Oseća dobro lopticu kada otvori teren, kada igra kratko i u širinu. Servisom vas pomeri, a onda odmah odigra u drugu stranu. To mu ide od ruke. A pored toga, on ima dobar slajs, dobar drop-šot, on zna kada je trenutak šta da uradi, ako je u dobroj poziciji odigraće dobar drop-šot.

Još jednom je istakao da je Lajović zaslužio titulu.

– Neću da lažem, naravno da bih voleo da pobedim svakoga, nebitno da li mi je prijatelj ili ne. Veoma sam srećan zbog njega jer je to stvarno zaslužio. Naravno razočaran sam jer nisam osvojio titulu, ali da me pitate ko zaslužuje da osvoji titulu, mislim da je Dušan sigurno jedan od igrača koji to najviše zaslužuju. Samo da nisam ja bio u finalu, već neko drugi…

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Andrej Rubljev, ATP Banja Luka, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.