29/03/22 - 13:43h

Đorđe Đoković: Imamo sjajan spisak igrača, jedva čekamo početak turnira

 

Pripreme za Serbia open teku odlično, istakao je direktor turnira Đorđe Đoković.


Photo: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

Beograd će biti domaćin turnira ATP 250 od 17. do 24. aprila.

– Za sada pripreme teku sjajno, ušli smo u završnu fazu izgradnje tribina, sela za navijače, VIP fone … Željno iščekujemo početak turnira, da dočekamo igrače, neke od najboljih tenisera sveta. Samo da nas posluži lepo vreme i da gledamo sjajan tenis. – rekao je Đorđe za Tanjug.

On je pomenuo neke od tenisera koji će se takmičiti u Beogradu.

– Imamo zaista sjajan spisak igrača. Tu je nekadašnji grend slem šampion Dominik Tim, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Gael Monfis, Fabio Fonjini, Kristijan Garin, sve naši domaći teniseri … Mislim da je to neverovatan uspeh za jedan turnir iz Beograda iz serije 250, da dovede takav broj igrača sa takvim rankingom. Željno ih iščekujemo i očekujemo vrhunski tenis na Dorćolu.

Sršan je istakao želju da ovaj turnir iz serije ATP 250 pređe u ATP 500.

– Nama ne manjka entuzijazma, organizacije, ljudstva, kvaliteta… Jedino što nam preostaje jeste da dobijemo tu licencu od ATP-a, da nas izaberu kao turnir koji će da pređe iz serije 250 u 500. Radimo na tome, pregovaramo. Nadamo se da će ovogodišnji Srbija Open da ih podstakne da ubrzaju proces i da već u narednim godinama možemo da gledamo tenisere na turniru iz serije 500.

Đorđe je rekao da se nada da će turnir biti dobra priprema za sve tenisere, naročita za Novaka.

– Nadamo se da će svi ti turinir, zajedno sa Beogradom, biti adekvatna priprema za sve tenisere, a naročito za Novaka da se pripremi za ono sto mu predstoji, to je Rolan Garos, Vimbldon i svi najvažniji turniri za njega. Mi radimo sve da ga dočeka kvailtetna organizacije, da ne mora brine ni o čemu, već da igra vrhunski tenis. Kako Novak, tako i svi ostali teniseri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.